tiistai 31. joulukuuta 2013

Daim-Uudenvuodenkakku

Tällaista tarjolla tänään ;)
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!!!!



Pohja:
4 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
2. Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
3. Riko munat toiseen lasiin.
4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
5. Kaada sokeri kulhoon.
6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.
9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).
10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta niin helposti.
11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
12. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Lähteenä Kinuskikissa, ko. pohja esim. tässä: http://www.kinuskikissa.fi/lepakkokakku

Kostutus:
3 dl God Morgon -appelisiinimehua

Täyte:

5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
200 g vadelmia mansikoita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele vadelmat täytteeseen.


Kuorrutus:
500 g marsipaania (punaista, keltaista ja sinistä yhteensä tuo määrä)

1. Kokoa kakku.
2. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta.
3. Levitä päälle puolet täytteestä.
4. Nosta seuraava pohja, kostuta ja levitä täyte.
5. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.
6. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
7. Levitä kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle loput täytteestä TAI vaahdota 1-2 dl kermaa.
8. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi (2-3 mm) levyksi.
9. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille.
10. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta.

Koristeet:
Marsipaaninumeroita
Värisokereita
Marenkeja


lauantai 28. joulukuuta 2013

Rocky Road kera popcornin

Ai niin, tämäkin on siitä marraskuun 2013 Unelmien Talo & Koti -lehden liitteestä "Kinuskikissan joulu"! Yksi kavereistani on Rocky Road -fani ja toinen popcorn-fani, joten tästäpä irtosi heille herkulliset joululahjat :) Tein hieman omanlaiseni version, tässä on mukana myös vaahtokarkkeja.



Kakkumassa:
150 g joulupipareita
7 dl pikkuisia vaahtokarkkeja (1 iso pss)
5 dl popcornia
50 g voita
300 g tummaa suklaata (100g Marabou Premium 70% ja 200g Fazerin tumma)
300 g maitosuklaata (Fazerin sininen)

1. Vuoraa vuoka (tilavuus n.2l) tuorekelmulla.
2. Murskaa piparit.
3. Sekoita murskaan vaahtokarkit ja popcornit.
4. Sulata suklaat ja lisää massan sekaan.
5. Painele massa tiiviisti vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
6. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmut.

Koristelu:
n. 40 g sokeroituja kirsikoita (puolikas rasia)
30-50 g valkosuklaata

1. Puolita kirsikat,
2. Sulata valkosuklaa.
3. Levitä sulalla valkosuklaalla raitoja kakun pinnalle, onnistuu ihan lusikallakin, mutta voit käyttää hyvin myös esim. pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän.
4. Painele kirsikan puolikkaat valkosuklaaseen.

Tässä kuvassa näkyy myös pari mallaslimppua ja pari taatelikakkua, joita olen viime vuosina vienyt naapureille jne. joululahjaksi - tänä vuonna sen rinnalle nousi tuo mallaslimppu ja ensi vuonna mallaslimppu taitaa olla pääosassa :)


Karpaloinen juustokakku

Ah mikä herkku, taas kerran lähtöisin Kinuskikissalta. Tämä upea juustokakkuohje löytyi marraskuun 2013 Unelmien Talo & Koti -lehden liitteestä "Kinuskikissan joulu". Tein sieltä myös pikatoffeeta, joka on erittäin hyvää, mutta varsin hankalaa lahjaksi annettavaa, koska on tahmeaa eikä oikein kestä lämpimässä olemista. Samaisessa liitteessä on myös mallaslimppu, joka on sanoinkuvaamattoman herkullista!! Leivoin niitä ennen joulua n.21kpl ja nyt on taas uunissa kolme leipää... Ja minähän en yleensä leipää syö. Niin ja tein liitteestä myös savuporokakun jouluksi, se oli todella hyvää!

Tässä karpaloversio liitteen Appelsiini-puolukkakakusta.



Pohja: 
250 g joulupipareita
100 g voita

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla ja kiinnitä reunoille suikaleet leivinpaperia öljytilkan avulla.
2. Murskaa piparit ja sulata voi.
3. Sekoita piparimurska ja voisula, ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
600 g appelsiinituorejuustoa (Valio Viola)
200 g ranskankermaa
2 dl ruokosokeria
1 vanilijatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
100-150 g karpaloita
(+ pinnalle 100 g karpaloita ja tomusokeria)

1. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja sekoita joukkoon ranskankerma ja ruokosokeri.
2. Halkaise vanilijatanko pituussunnassa ja kaavi siemenet seokseen.
3. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma, sekoita tasaiseksi ja lisää seokseen.
4. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
5. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle karpalot.
6. Paista 175 asteessa n. tunti. Jos kakun pinta saa aikaisessa vaiheessa jo vaaleanruskean pinnan, kannattaa laittaa alumiinifolio vuoan päälle. Ja myös uunin pohjalle, sillä rasvaa saattaa päästä valumaan vuoasta uuniin.
7. Anna kakun jäähtyä, säilytä jääkaapissa.
8. Ennen tarjoilua laita pinnalle vielä n. 100g karpaloita ja päälle tomusokerihuntu. Tarjoile kylmänä.

HUOM: Kakku on parhaimmillaan päivän-kolmen päivän päästä leipomisesta! Voi siis hyvin tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Minttuinen äidin synttärikakku

Tässä toinen marraskuulta.... Minttuinen täyte on niin herkku, yksi parhaita löytöjä Kinuskikissan aarreaitasta!



Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi (Viimeksi tein niin, että vatkasin puolet sokerista rasvan kanssa ja puolet kananmunien kanssa ja yhdistin sitten vaahdot. Lopputuloksena oli paremmin ja tasaisemmin kohonnut kakku.)
3. Lisää munat yksitellen (vatkaa kunnolla!).
4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
7. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Lähteenä Kinuskikissa 

Kostutus:
1dl maitoa (jos täytät vasta tarjoilupäivänä niin 1 ¼ dl)
1tl vanilijasokeria

Täyte: 
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
200 g Mascarponea

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Sekoita valkosuklaa kermavaahdon joukkoon.
4. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Lähteenä Kinuskikissa 

Pinta:
2 ½ dl vispikermaa
500 g marsipaania




Suklainen isänpäiväkakku

Tässä marraskuulta isänpäiväkakku, hieman ollut kiire..



Kolmen suklaan kakku

Pohja:
350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä
n. 75g voita
1. Murskaa keksit muruksi.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi.
3. Painele seos n. 28cm irtopohjavuokaan.
4. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.

Täyte 1:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g Mascarponea
200 g tummaa suklaata (100g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Täyte 2:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g Mascarponea
200 g maitosuklaata
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Täyte 3:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g Mascarponea
200 g valkoista suklaata
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Lähde.