maanantai 4. marraskuuta 2013

Kuppikakut

Tajusin viikonloppuna, etten ole kokeillut vielä moisia! Lapset toivoivat, että leivotaan muffinsseja ja siitähän viimein keksin kokeilla myös niiden kuorruttamista. Näissä kuorrute oma kokeilu, mielestäni ihanan raikas!



1½ dl luomuintiaanisokeria
3 munaa
1½ dl sulatettua voita
2 dl kuohukermaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta (vähän vajaa)
1 pss Marianne Crushia
1 dl mustikoita

1. Sulata voi.
2. Lisää seokseen sokeri, munat (yksitellen hyvin sekoittaen) ja kerma.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita sekaan Marianne Crush.
5. Ihan lopuksi kaada mustikat.
6. Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinipellin koloihin / muffinssivuokiin. Jätä kohoamisvaraa.
7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:

200 g Valio Viola Appelsiinituorejuustoa
200 g ranskankermaa
½ dl tomusokeria
Strösseleitä tms.

1. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin.
2. Vatkaa joukkoon tomusokeri.
3. Pursottele jäähtyneiden muffinssien päälle (lisää tomusokeria, jos on liian löysää - tosin jääkaapissa viimeistään kyllä jähmettyy hyvin).
4. Koristele heti strösselein tai mitä keksitkään :)