sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Mansikkakakku - Yksisarvinen

Hyvän ystävän tytär täytti kuusi vuotta, mikäpä hauskempaa kuin saada leipoa tyttömäinen kakku :) Sydämet ja yksisarviset ovat tytön suosikkilistalla ja makuna mansikka.


Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.

Lähde.

Kostutus:
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria 
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele täytteeseen mansikoita.
10.  Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.

Pinta:
5 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
punaista väriä
punaista koristesokeria
pehmeitä kultahelmiä

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri ja punainen väri.
3. Vatkaa tasaiseksi.

Koriste:
n.300 g marsipaania
värejä, kimallejauhetta