perjantai 18. maaliskuuta 2011

Synttärikakku - lentokenttä/lentokone


Tutun mies täytti vuosia, halusivat lentokentän kera kaksitason :)

10-15hlön kakku

Varma kakkupohja:
4 munaa
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (tämän kyseisen paistoin säädettävällä neliöirtoreunalla, pienimmässä koossaan).
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa, n.30-35min.

Ohje löytyy esim. "Kultamuna - Vapaa - Lattiakanojen munia" -paketin pahvista :)

Kostutus:
2½-3 dl 7 Upia

Täytteet:
Valkosuklaatäyte
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sulata valkosuklaa, esim. varovasti mikrossa.
4. Sekoita kermavaahtoon vanilijarahka ja sultettu valkosuklaa.
5. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
6. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Mustikkatäyte
2½ dl vispikermaa
200 - 300 g mustikkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto, vanilijasokeri ja mustikahillo.
4. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
5. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Täytteet mukaeltu täältä.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Ohje Kinuskikissalta.

Kuorrutus:
250g mustaa marsipaania + 250g mustaa sokerimassaa.
Lentskari + kiitoradan kuviot valkoista vanilijanmakuista sokerimassaa.

Oli hitusen hommaa tässä.. Cocktail-tikut toimii siipien tukina (onneksi sellaiset on oikeissakin koneissa, tuollaiset pystytuet siis), mikä oli vielä ihan jees homma. Mutta kun piti laittaa pyörät koneen etuosaan, niin pyrstö katkesi. Vaikka kaikki varotoimet oli huomioitu. Siksipä kone on tehnyt mahalaskun ;)

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Appelsiininen pehmytkakku - helppo!

Lievä mutakakkukausi menossa, suklaan vieroitusoireita?! ;D
Tästä en tehnyt kuitenkaan ihan niin mutaista, vähän alle 40min. paistoajalla tulee ihanan pehmeä sisus. Toki jos paistaa vähemmän aikaa, on mutaisempi, mutta tuorejuuston takia (?) ei ihan kuitenkaan niin suklaisen mutainen kuin normimutakakku. Hyvää silti, kiva appelsiinin maku :)

50 g maitosuklaata
50 g J.D. Gross Ecuador 70% suklaata
100 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/4 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 munaa
200 g appelsiinituorejuustoa (Valio)
30 g valkosuklaata

1. Sulata voi.
2. Lisää suklaat paloina kuuman voisulan sekaan, sulata tarvittaessa seosta vielä mikrossa jotta on tasaista.
3. Laita suklaa-voiseos jäähtymään.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen kuivien aineiden kanssa.
6. Sekoita joukkoon seuraavaksi huolellisesti tuorejuusto, sekoita seos tasaiseksi.
7. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muun massan sekaan, sekoita tasaiseksi.
8. Lisää lopuksi valkosuklaa pieninä paloina / rouheena (älä sekoita enää kauheasti, jotta palat pysyvät ehjinä).
9. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun n.20*20 vuokaan.
10. Paista 175 asteessa 35-40 min.
11. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, kuuluu olla vähän tahmainen sisältä (ei kuitenkaan taikinaa).

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Turkinpippurinen mutakakku - helppo!



100 g tummaa suklaata (tai vaikka puolet Fazerin tummaa ja puolet J.D. Gross Ecuador 70%)
100 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
1 1/4 dl jauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
½ dl Turkinpippuri-crushia

1. Sulata voi ja suklaa mikron kestävässä kipossa, sekoita ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaavoiseoksen sekaan.
3. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen seokseen.
4. Paista 160 asteessa 30-35 min. (uunista riippuen, ei saa olla pelkkää taikinaa, pitää olla edes kunnon kuori :)
5. Tarjoile vanilijajäätelön tai vaikka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Mukaelma tästä.