sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Oma synttärikakku: Kolmen suklaan kakku


Tässä on suklaafriikillekin sellainen pläjäys, ettei voi syödä kuin yhden palan (kerrallaan)! Täyttävää, mutta mahtavan herkullista! Tosin jos teen tätä joskus uudestaan, laitan tuorejuustoa vähemmän, ehkä vain 100g/kerros ja sen sijaan kermaa enemmän. Tulisi ehkä kuohkeampaa eikä niin raskasta.

Pohja:
350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä
n. 75g voita
1. Murskaa keksit muruksi.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi.
3. Painele seos n. 28cm irtopohjavuokaan.
4. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.

Täyte 1:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata (100g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Täyte 2:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Täyte 3:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkoista suklaata
tilkka vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Lähde.

perjantai 21. tammikuuta 2011

2-vuotiaan synttärikakku


Tyttönen on Muumi-fani :) Tämä iso kuva oli kiva tehdä!
25 hlön kakku

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kostutus:
1½-2 dl maitoa (ko. pohja ei tarvitse kovin paljoa kostuketta!)

Lähde.

Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
500 g vanilijajogurttia
200 g tummaa suklaata sulatettuna (100g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
100 g maitosuklaata sulatettuna
100 g tummaa suklaata rouheena (70% Marabou Premium)
n. 2dl mansikkaviipaleita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan jogurtti.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja mansikat.

Mukaelma tästä.

Pinta:
(Suklaaganache)
2 dl kermaa
300 g tummaa suklaata (200g Fazerin tumma, 100g 70% Marabou Premium)
n.1 rkl voita
(riittää erittäin hyvin 26cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen)

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
3. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista!
4. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
5. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla tms.
6. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
7. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
8. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.

Mukaelma tästä. Käytetty myös Kinuskikissan ohjetta.


Pikku Myy :) Tosin olisi pitänyt saada paljon siistimmäksi (suun kanssa vaikeuksia), mutta onneksi kelpasi.


Hattivatit! Ja kivat suklaasöhryt kun kiireessä liimailin...


Nuuskamuikkunen, jonka silmät jäi ärsyttävästi viimeistelemättä. Heppu on kuin vieroituksesta tulossa :D